שתלים דנטליים

שתלים דנטליים - תמונה ראשית - ד״ר מאיר ממרייב

מהם שתלים דנטליים ומה תפקידם?

אדם שסובל ממחסור בשיניים הוא סובל לא רק מבעיה אסתטית. הוא גם לא יכול לאכול כמו שצריך, הוא עשוי לסבול מכאבים וכמובן שהוא יתקשה לחייך. הפתרון האולטימטיבי שאנחנו מכירים היום זוהי השתלת שיניים.

השתלת שיניים זהו ניתוח אשר במהלכו מתקינים שורש שהוא דמוי שן עשוי זירקוניה או טיטניום. השתל הזה יכול להחזיק את השן התותבת שתורכב על גביה. לאחר סיום ההשתלה המראה של השיניים החדשות יהיה ממש כמו שיניים טבעיות לכל דבר.

באנר אודות ד"ר מאיר ממרייב

באילו מצבים מומלץ להשתיל?

אדם שסובל מחסר בשיניים יכול לפתור את העניין בעזרת שיניים תותבות או כתרים אך אלו אף פעם לא יהיו קרובים למקור. שיניים תותבות נשלפות הן לא תמיד נוחות. הן דורשות תחזוקה, ניקיון והשריה בכוס. כתרים הנשענים על גשרים הם גם כן לא פתרון מושלם שמחזיק מעמד לאורך זמן. השתלים הדנטליים לעומת זאת הינם יעילים במיוחד ומדמים ממש את השן הטבעית. השיניים הללו מוכיחים עמידות ויעילות לאורך ימים ושנים בלי שיהיה כל צורך להחליף אותם במהלך הזמן.

ד"ר מאיר ממרייב

היתרונות בהשתלות ממוחשבות של שתלים דנטלים

השתלות ממוחשבות של שתלים דנטלים מהוות התקדמות משמעותית ברפואת השיניים המשקמת. טכנולוגיה מתקדמת זו משלבת יתרונות מגוונים מבחינה קלינית ומבחינת חווית המטופלים גם יחד.

מה הסיכוי למצב של דחייה או כשל בשתל דנטלי?

מעריכים כי הסיכוי לדחייה או כשל עומד על לא יותר מ-3 – 4 אחוזים. שיעור ההצלחה של השתלות שיניים נחשב לגבוה מאוד. קיים סיכון מסוים לכשל או בעיה אחרת בהשתלה.  גורמים המשפיעים על סיכויי ההצלחה של השתלת כוללים עישון, אופי היגיינת הפה וצפיפות העצם.

  • בקרב מעשנים, הסיכוי לדחייה או כשל גבוה יותר מאשר בקרב מטופלים שאינם מעשנים.
  • חוסר הקפדה על ניקוי הפה ואי הגעה לביקורת במרפאת השיניים מעלים את הסיכוי לזיהומים בפה ולמחלות חניכיים אשר פוגעים בבריאות המטופלים בכלל ובעמידות השתלים לאורך זמן בפרט
  • כמות צפיפות או איכות עצם לא מספקת פוגעים בסיכויי ההצלחה. הסיבה לכך היא התמזגות פחות טובה של השתל עם העצם.
מה הסיכוי לדחיית שתל באנר לתצוגה

"חשוב להדגיש," אומר ד"ר ממרייב, "שבחירת רופא מנוסה בהשתלות שיניים והקפדה על ההוראות שתקבלו לאחר ההשתלה, מעלים את סיכויי ההצלחה ואת שביעות הרצון הצפויה."

ד"ר ממרייב

סוגי שתלים דנטליים

יש היום כמה וכמה חברות המייצרות שתלים דנטליים כאשר כל חברה מתיימרת לייעל ולשפר את הייצור שלה ואת המאפיינים של השתלים שלה. התחרות הזו כמובן מועילה לכולנו כאשר כל חברה עמלה לשפר עוד ועוד את המוצר שלה. כל שתל דנטלי המגיע אל מרפאות השיניים חייב לעמוד בתקן ולקבל תו תקן מטעם מכון התקנים במדינה שם היא משווקת את השתלים שלה.

בישראל יש חמישה סוגים עיקריים של שתלים דנטליים.

  • אלפא ביו
  • A.B, Paragon
  • שתל דנטלי מסוג M.I.S
  • Zimmer
  • ARDS Implants

הסוגים השונים נבדלים אלו מאלו הן בעיצוב שלהם והן בצורה שלהם. בישראל מקובל לעבוד עם כמה חברות ומספר ספקים כאשר אלו עושים שימוש עם מגוון סוגים של שתלים.

סוגי השתלים לשיניים

קיימים מספר סוגים של שתלים לשיניים:

שתלים אלה הם הסוג הנפוץ ביותר. בהשתלה משתילים אותם ישירות לעצם הלסת. הם מאופיינים במבנה של בורג או גליל מוארך ובדרך כלל עשויים מטיטניום. שתלים אלה מתאימים למרבית המטופלים בעלי עצם לסת בריאה ומאפשרים שיקום טוב. מטרתם לדמות את שורש השן הטבעי וכך הם מספקים בסיס איתן ויציב לכתר (כותרת שן חליפית). שתלים מסוג זה נחשבים לבחירה מועדפת למרבית המטופלים והם מסוגלים לשאת עומסי לעיסה משמעותיים

שתלים זיגומטיים אלה שתלים ארוכים שאינם מחוברים אל הלסת כי אם אל עצם הלחי. הם נחשבים לפתרון מתאים במקרים של אובדן עצם משמעותי בלסת העליונה. ביצוע שתלים כאלה נחשב למורכב יחסית ונדרשת מיומנות גבוהה מהרופא. השתלה מסוג זה יכולה לעקוף את הצורך בהשתלת עצם.

שתלים מסוג זה מונחים על עצם הלסת מתחת לחניכיים. מתאימים למטופלים בעלי גובה עצם מועט, שאינם יכולים או אינם רוצים לעבור שלב של השתלת עצם או הרמת סינוס לפני השתלת השיניים. אף כי הם פחוות נפוצים, שתלים כאלה עדיין יכולים לתת פתרון במקרים מסוימים. מבנה השתלים מתבסס על מסגרת מתכתית המותאמת למבנה הלסת של המטופלים.

אלה הם שתלים קטנים מהרגיל. ניתן לעשות בהם שימוש לעיגון תותבות או לצורך טיפול במצבים שבהם לא ניתן למקם שתל רגיל כגון בשל חוסר מקום. ההשתלה נחשבת לפחות פולשנית אך יש להביא בחשבון שהשתלים מקנים פחות עמידות ללחצי לעיסה בהשוואה לשתלים רגילים.

אלה שתלים שנועדו לאפשר הרכבת כתרים זמניים באותו הטיפול של ההשתלה. פתרון זה מתאים למטופלים בעלי איכות עצם טובה ויציבות טובה מיד לאחר ההשתלה. טכניקה זו של השתלה חייבת להתבסס על תכנון מדוקדק, ניסיון רב ומיומנות גבוהה מצד הרופא.

איך לבחור את סוג  השתל?

בישראל יש לנו כיום שלושה סוגים עיקריים.

  1. שתל אמריקאי
  2. שתל אירופאי
  3. שתל ישראלי

לא נוכל לומר מהו השתל הכי נכון לכל אחד ובעניין הזה מומלץ פשוט להתייעץ עם רופא שיניים מוסמך.

מרפאות השיניים הישראליים מעדיפים להשתמש בשתלים האמריקאים או הישראלים. כך הם מבטיחים לנו ולעצמם ראש שקט באשר לאיכות השתלים.

הבחירה לרוב היא על פי המלצת הרופא שלוקח בחשבון את הצרכים של המטופל לצד היכולת הכלכלית שלו.

שיטות שונות לביצוע שתלים בשיניים 

ישנן טכניקות שונות ושיטות רבות לביצוע שתלים בשיניים.

שם השיטה תיאור
השתלת אנדוסטיל זוהי השתלה בתוך עצל הלסת. ההשתלה נעשית באמצעות ברגים ישירות אל תוך העצם. הברגים הללו למעשה מהווים בסיס לשיניים המלאכותיות אותם ירכיבו על השתל.
שיטה זו מתאימה לגשרים וגם לשיניים תותבות.
השתלה סובפריאוסטלית זוהי השתלה על גבי עצם כאשר מדובר בשתל שהוא מתחת לחניכיים.
השיטה הזו עושה שימוש במסגרת מתכת שדוחפת את החניכיים וכך ישנו בסיס לכתר השן.
העמסה מידית זוהי שיטה המוכרת כיום בשם – השתלת שיניים ביום אחד. מדובר בשיטה מהירה במיוחד הכוללת פעולה של עקירה והשתלה בו זמנית של השן המלאכותית. האיחוי של העצם באופן הזה נעשה מהר יותר בהשוואה לשתל הנעשה בדרך הרגילה.
אול און פור שיטה בה הרופא מתקין ארבעה שתלים בלסת עליהם הוא מבריג תותבת זמנית מיד באותו טיפול. טיפול זה הוא אמנם כירורגי אך הוא מהיר והשיקום קצר מאוד.

השתלת שיניים דיגיטלית

כיום הכול נעשה בצורה יותר מדויקת הודות למכשור הממוחשב המתקדם הקיים גם בתחום הזה. כך ניתן להכין הדמיה ממוחשבת של השתל, להכין את השל לאור בדיקה דיגיטלית ממוחשבת ובכך לחסוך הרבה עבודה וליהנות מתוצאות מדויקות פי כמה וכמה.

לקריאה מורחבת אודות השתלת שיניים ממוחשבת >>

האם קיימים סיבוכים או תופעות לוואי?

בהשתלות שיניים, שהן אחרי הכל הליך כירורגי, ישנו סיכוי מסוים לסיבוכים או תופעות לוואי. עם זאת, ברוב המקרים התוצאות משביעות רצון, במיוחד אם נעזרים במרפאת שיניים אמינה ומקצועית.

תופעות כגון זיהום, פגיעה בסינוסים, שינויים בתחושה עקב פגיעה בעצב או כשל בחיבור בין העצם לשתל אמנם קיימים אך אינם נפוצים. לרוב ניתן לצפות לנפיחות ורגישות באזור ההשתלה, שטף דם מקומי ותקופת החלמה, בטרם ניתן לחזור וללעוס בצורה שגרתית.

"בשורה התחתונה," מדגיש ד"ר ממרייב, "רוב המטופלים שלנו מרגישים אי נוחות לאחר ההשתלה, אך היא חולפת עם הזמן. בסופו של דבר התוצאות בחלק הארי של המטופלים טובות מאוד והמטופלים שבעי רצון מהשתלים החדשים".

ד"ר ממרייב

איך מתבצע השתלת שיניים שלב אחרי שלב?

איך מתבצע התקנת שתלים דנטליים שלב אחרי שלב דר מאיר ממרייב

שתלים דנטליים הם למעשה התחליף לשיניים החסרות. התהליך נעשה רק לאחר שמבצעים צילום פנורמי של הפה כולו ובוחנים את מצב הפה, הלסת וכמות העצם.

השלב הראשון בטיפול עצמו כולל הברגה של השתלים הדנטליים אל תוך עצם הלסת. לאחר ההברגה תופרים את המקום ומכסים את השתל באמצעות רקמה של החניכיים.

לאחר שצומח עצם סביב השיניים והאזור מתאחה, מתקינים את הכתר העשוי חרסינה ונראה טבעי ממש כמו השן שהייתה.

טיפול זה אורך מספר חודשים. (יש רופאי שיניים שמבצעים הכול בניתוח אחד בודד)

תהליך החלמה לאחר השתלת שתלים דנטלים

תהליך ההחלמה לאחר השתלת שיניים מורכב, בגדול, משני שלבים, שלב החלמה ראשונה ושלב את התקבעות השתלים במקומם והתמזגות עם העצם.

שלב החלמה הראשוני –

לאורך שבוע עד שבועיים טבעי לחוש נפיחות מקומית וכאבים. אנו ממליצים על מזונות רכים, הרבה מנוחה והימנעות ממאמץ, ללא פעילות עצימה או כזאת שמאיצה את הדופק. ניתן לקרר את האזור כדי להקל על הנפיחות ולהשתמש במי פה מחטאים.

שלב ההחלמה והתקבעות השתל –

שלב זה שנמשך לאורך מספר חודשים, נועד כדי שהשתל יתחבר באופן טבעי עם העצם. העצם מתעבה סביב השתל כך שהוא נעשה יציב בדומה לשורש שן טבעית. שלב זה איננו כואב והוא מעיד את תהליך טבעי ורצוי. לאחר ששלב זה, שנקרא אוסאואינטגרציה מסתיים, ניתן להרכיב את הכתר הקבוע על השתל.

השתלת שתלים דנטלים במרפאת ד"ר ממרייב

שתלים דנטלים משפרים מראה החיוך, מעניקים כושר לעיסה מצוין, מונעים ספיגת עצם ובעיות נוספות הנובעות מחוסר בשיניים. בזכות שיעור הצלחה גבוה ועמידות לשנים ארוכות, שתלים דנטלים מהווים פתרון מוצלח למטופלים בגילאים שונים.

במרפאתנו, אנו מתמחים בהשתלות שיניים בשיטות החדישות, בשילוב מחשב. ד"ר ממרייב הוא רופא שיניים בעל ניסיון רב שנים בתחום, מבצע את ההשתלות בצורה מקצועית ועם אחוזי הצלחה מצוינים. במרפאת ד"ר ממרייב תמצאו צוות מנוסה ומגוון יתרונות:

השתלות ממוחשבות, הדמיה של הטיפול ותוצאות מדויקות.

מגוון סוגי שתלים המותאמים לצרכי כל מטופל ומטופלת.

טיפול מקיף וגישה אישית ומקצועית לאורך כל הדרך.

ליווי צמוד לאורך כל תהליך ההחלמה ומענה יעיל ומהיר.

"המטרה שלנו," מסכם ד"ר ממרייב, "היא לאפשר למטופלים ליהנות מחיוך טבעי למראה, החזרת יכולת הלעיסה, שימור מבנה הלסת ותחושה טבעית בחלל הפה, שפירושה איכות חיים גבוהה".

ד"ר ממרייב

המלצות של מטופלים שעברו טיפול במרפאת השיניים של ד"ר ממרייב >>

הקודם
הבא

שאלות נפוצות עבור שתלים דנטליים

ההשתלה עצמה נעשית תחת הרדמה מקומית ללא שתהיה כל תחושת כאב. לאחר שחומרי ההרדמה מתפוגגים, כדאי ליטול משכך כאבים. הכאבים עשויים להימשך מספר ימים לאחר הניתוח כאשר עשויים להופיע דימומים או נפיחות. אלו יחלפו לרוב ללא טיפול.

בכל מקרה חריג חשוב לפנות אל הרופא המטפל.

החדרת השתלים כרוך בניתוח. כמו כל ניתוח, גם כאן עלולים להיות סיכונים שונים.

כדחי להימנע מנזקים חשוב לפנות אל רופא מומחה שעושה שימוש בחומרים איכותיים בלבד. חשוב לדווח לרופא על מחלות רקע, תרופות קבועות וכל דבר שעשוי להשפיע על קבלת ההחלטות.

השתלת שיניים מומלצת כאשר יש חוסר בשיניים עקב עקירות, תאונות או מחלות חניכיים. השתלים מהווים פתרון יציב ועמיד שמשפר את המראה והפונקציה של השיניים בצורה משמעותית.

כמו בכל ניתוח, גם בהשתלת שיניים קיימים סיכונים מסוימים כמו זיהומים, דימומים או כישלון השתל. כדי למזער את הסיכונים, חשוב לפנות לרופא מומחה שמשתמש בחומרים איכותיים ולעקוב אחר הוראות הרופא לאחר הניתוח.

תהליך השיקום לאחר השתלת שיניים עשוי להימשך מספר חודשים, תלוי בקצב ההחלמה של המטופל ובמורכבות ההשתלה. יש רופאים שמבצעים השתלת שיניים ביום אחד, אך בדרך כלל מדובר בתהליך שדורש מספר שלבים.

השתלים הדנטליים דורשים תחזוקה שגרתית כמו שיניים טבעיות, כולל צחצוח יומיומי ובדיקות תקופתיות אצל רופא השיניים. תחזוקה נכונה תבטיח שהשתלים ישמרו על תפקודם ומראם לאורך זמן.

תוכן עניינים
ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב

ד"ר מאיר ממרייב הינו בעל תואר דוקטור לרפואת שיניים (DMD) והינו גם המנהל הרפואי של חברת השתלים הדנטליים קורטקס Cortex.
לד"ר מאיר ממרייב יש למעלה מ-25 שנות ניסיון והוא מנהל את המרכז לרפואת שיניים אסתטית ושיקומית בקניו עזריאלי - אור יהודה.
מזה שנים, ד"ר מאיר ממרייב עוסק רבות בתחומי האסתטיקה הדנטלית, לרבות שיקום פה. יש לו ניסיון רב בביצוע של שיקומים מורכבים, והוא מוסמך לבצע טיפולי שיניים בהרדמה כללית.

מידע מקצועי נוסף

חרדה דנטלית תמונה ראשית דר מאיר ממרייב

חרדה דנטלית

מהי חרדה דנטלית? חרדה דנטלית מתייחסת לפחד, עצבנות או תחושת מתח חזקה, שמטופלים עלולים לחוש ביחס לביקור צפוי או אפילו רק אפשרי, אצל רופא השיניים.

מידע נוסף »

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​