מהו שיקום על גבי שתלים?
שיקום על גבי שתלים פירושו שלב בשיקום הפה, לאחר השתלת שתלים דנטליים בלסת. המטרה של שיקום על גבי שתלים היא להעניק למטופל או למטופלת תחליף לשיניים שאבדו. השתלים משמשים כבסיס יציב לשיניים חלופיות (כתרים) או לגשר שפירושו תחליף לכמה שיניים צמודות וחסרות.
השתלים עצמם הם מבנה דמוי בורג, הם מחליפים את שורש השן. השיקום באמצעות כתר (חלופה לכותרת השן) מעניק חיוך טבעי למטופלים ומחזיר את יכולת הלעיסה הטבעית. השיקום הדנטלי על ידי שתלים נעשה בהתאמה מלאה לצרכי המטופלים. תכנון הטיפול בהתאם למספר השיניים החסרות, לפי מצב העצם (האם יש ספיגה או לא) וכן לפי מבנה הלסת. מדובר בפתרון עמיד ואיכותי להחזרת כושר הלעיסה, שיפור המראה, מניעת ספיגת העצם ולעיתים אף שיפור בהגייה, בדיבור.
ד״ר מאיר ממרייב - שיקום על גבי שתלים
- ניסיון של למעלה מ-25 שנים.
- דגש על טיפול אישי ומקצועי המותאם לצורכי המטופל.
- שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתחום רפואת השיניים.
- מחויבות למצוינות והקפדה על סטנדרטים גבוהים של שירות.
למי מתאים שיקום על שתלים?
טיפול של שיקום על גבי שתלים מתאים כמעט לכל מטופל ומטופלת שמצב בריאותם הכללי טוב או יציב, שאיבדו שן אחת, מספר שיניים או אף שנותרו ללא שיניים כלל. זהו מענה למטופלים התרים אחר פתרון קבוע ויציב לשיקום הפה.
בין היתר, הטיפול נועד:
- למטופלים עם שן יחידה חסרה, המעוניינים בהשלמת החוסר ללא פגיעה בשיניים סמוכות (כלומר אין צורך לשייף שיניים כדי להתקין גשר)
- למטופלים עם מספר שיניים סמוכות חסרות או שיניים בודדות החסרות באזורים שונים בלסת
- למטופלים עם שיניים תותבות שאינן נוחות להן והם רוצים פתרון קבוע ויציב יותר
- למטופלים שאיבדו את כל השיניים בלסת העליונה, התחתונה או שתיהן
- למטופלים מבוגרים שמצבם הרפואי מאוזן ומעוניינים בפתרון יעיל לשיקום פה מלא
- למטופלים שעברו עקירה אחת או יותר, בעלי נפח עצם מספק או בעלי חוסר עצם, לאחר שעוברים השתלת עצם בהצלחה
סוגי השיקומים הנפוצים כיום על גבי שתלים
קיימות כמה שיטות שיקום נפוצות על גבי שתלים. ההבדלים הינם לפי מספר השתלים, מצב הלסת והעדפות המטופל. למשל:
- כתר בודד על שתל יחיד
שיקום זה מתאים למטופלים בעלי שן אחת חסרה.
- גשר על מספר שתלים
שיקום זה מתאים למטופלים בעלי שיניים חסרות סמוכות.
- All-on-4 או All-on-6
שיקום מסוג זה מתאים למטופלים שצריכים פתרון לקשת חסרה, ללא שיניים כלל בלסת עליונה או תחתונה. פירוש הדבר השתלה של 4 או 6 שתלים בנקודות נבחרות בלסת. השתלים הללו משמשים בסיס לשיניים בלסת שלמה.
- העמסה מיידית
בשיקום מסוג זה הרופא מבצע את השתלת השתלים והשיקום (הזמני או הקבוע) ביום אחד. פירוש הדבר שיוצאים מהמרפאה עם שיניים, ללא המתנה לתקופת החלמה ממושכת. שיטה זו מתאימה למטופלים בעלי שתלים יציבים. למעוניינים בכך, הרופא יוכל לאחר אבחון לקבוע האם שיטה זו מתאימה עבורכם.

תהליך שיקום שיניים על גבי שתלים אצל ד"ר ממרייב
"במרפאתו של ד"ר מאיר ממרייב ניתנים טיפולי שיקום הפה ברמה מקצועית גבוהה במיוחד. שיקום על גבי שתלים ניתן בהתאמה מלאה לכל מטופל, על בסיס בדיקה קפדנית, תכנון דיגיטלי, שימוש בשתלים איכותיים ביותר והקפדה על מראה אסתטי וטבעי. השיקום נעשה לאחר בחינה מדוקדקת של מצב הלסת, אופי הסגר, מבנה הפנים, תוך התחשבות במצב העצם, גיל המטופל, מצב רפואי כללי וכיוצא בזה."
תהליך השיקום מתנהל כדלהלן:
שלב הבדיקות והתכנון
בדיקה קלינית מקיפה בשילוב סיטי דנטלי, אבחון מצב העצם, תכנון זוויות השתלים, תיאום ציפיות של שיקולים אסתטיים. הרופא מכין תוכנית טיפול בתוכנה דיגיטלית לקראת ביצוע השיקום בהמשך.
השתלת השתלים
הרופא מבצע את השתלת השתלים בעצם הלסת, באופן מדויק ובהתאם לתכנון. ניתן בחלק מהמקרים לבצע את הטיפול בשיטת העמסה המיידית (שתיארנו קודם לכן).
שלב ההחלמה
לאחר ההשתלה המטופלים ממתינים פרק זמן של כ- 3 עד 6 חודשים. מדובר בתקופת החלמה המיועדת להשלמת לקליטת השתלים בעצם (אוסאואינטגרציה). בתקופה זו ניתן להציב על השתל שיקום זמני (כתרים זמניים).
השלמת השיקום הקבוע
לאחר שהשתלים נקלטו והתאחו עם עצם הלסת מייצרים את הכתרים הקבועים תוך התאמה למטופל. השיקום מורכב על גבי השתלים ומאפשר למטופלים ליהנות מיכולת לעיסה טבעית ומראה טבעי של קשת שיניים מלאה.

שאלות ותשובות
שיקום על גבי שתלים שנעשה בצורה המקצועית ביותר יכול ללא קושי להחזיק מעמד אפילו לאורך 10 או עשרים שנה ואף יותר. חשוב להמשיך להקפיד על ניקוי השיניים ו/או השתלים כפי שיסביר הרופא במרפאה. השתלים עצמם יכולים להחזיק מעמד אפילו לכל החיים.
השתלת השתלים עצמם ולאחר מכן התאמת השיקום מעליהם מתבצעים בהרדמה, לרוב הרדמה מקומית. התחושות לאחר ההשתלה דומות למה שחשים בטיפולי עקירה מקובלים. ניתן לצפות לתחושות כמו אי נוחות, נפיחות מסוימת ולעיתים כאבים בימים הראשונים. רוב המטופלים מדווחים על תהליך לא הכי נעים אבל בהחלט לא נורא. השיקום עצמו (כלומר התקנת הכתרים על גבי השתלים) אינו גורם לכאבים.
במקרים רבים התשובה בהחלט חיובית. במקרה שהרופא מאבחן כי ישנו חוסר עצם, ניתן לבצע תחילה השתלת עצם או הרמת סינוס (כאשר מדובר בהשתלה בלסת העליונה). לאחר בניית עצם בכמות מספקת, ניתן לעבור לשלב הבא בתהליך השיקום. במצבים מסוימים כאשר יש עצם רחבה מספיק, ניתן לבצע שיקום בעזרת שתלים קצרים או שתלים מיוחדים אפילו ללא צורך בהשתלת עצם. למידע נוסף, אנא פנו למרפאת מאיר ממרייב.