כיסי חניכיים

כיסי חניכיים ד״ר מאיר ממרייב - תמונה ראשית

מהם כיסי חניכיים?

כיסי חניכיים אלה הם רווחים הנוצרים בין השיניים לחניכיים, בשעה שהחניכיים נסוגות מהשיניים ונוצרים חללים. כיסים אלה עלולים להכיל חיידקים מזיקים, מה שמוביל להתפתחות דלקת ולזיהום. מטופלים מרבים לשאול אותנו על הגורמים לכיסי חניכיים, הסימפטומים שהם עשויים לחוות, אפשרויות הטיפול הזמינות ועוד. כעת נפרט על כל זאת בשורות הבאות.

באנר אודות ד"ר מאיר ממרייב

הסיבות העיקריות להיווצרות כיסי חניכיים

מספר גורמים יכולים להוביל להתפתחות כיסי חניכיים:

אחת הסיבות העיקריות להתפתחות כיסי חניכיים. כאשר מטופלים אינם מצליחים להתמיד בצחצוח שיניים ושימוש בחוט דנטלי באופן קבוע, נוצרת שכבה דביקה של חיידקים.

הפלאק מצטבר על השיניים ולאורך קו החניכיים. אם לא מסירים את רובד החיידקים, הוא מתקשה לכדי אבנית, אשר ניתן להסיר במרפאת השיניים. החיידקים בפלאק ובאבנית יוצרים גירוי חזק בחניכיים, גורמים לנסיגה וכך נוצרים הכיסים. ככל שהכיסים האלה מעמיקים, הם מספקים סביבה שטובה לחיידקי הפה. התוצאה היא דלקת וזיהום שמסלימים.

נטייה גנטית ממלאת תפקיד משמעותי ברגישות של חלק ממטופלים למחלות חניכיים, באופן התורם להיווצרות כיסי חניכיים. מחקרים הראו כי וריאציות גנטיות מסוימות יכולות להגדיל את הסיכוי לפתח בעיות חניכיים, אפילו אם מקפידים על היגיינת הפה.

גורמים גנטיים כאלה עשויים להשפיע על התגובה החיסונית בגוף לפלישת חיידקים, באופן שגורם למטופלים הללו לפתח נטייה לדלקת חניכיים והיווצרות כיסים. נדגיש כי נטייה גנטית אינה מחייבת התפתחות של כיסי חניכיים, שכן ניתן להימנע מכך על ידי הגעה קבועה למרפאת השיניים, לקבלת טיפולים קבועים.

עישון ושימוש במוצרי טבק משפיעים לרעה על בריאות הפה, ומגדילים משמעותית את הסיכון להיווצרות כיסי חניכיים. ניקוטין וכימיקלים אחרים בסיגריות יכולים להחליש את המערכת החיסונית, ולפגוע ביכולתו של הגוף להילחם בחיידקים שבפה.

בנוסף, עישון מפחית את זרימת הדם לחניכיים, ומונע מהם לקבל את הדם וחמצן הדרושים לתהליכי שיקום טבעיים. כתוצאה מכך, מעשנים נוטים יותר לחוות נסיגת חניכיים, היווצרות כיסים ומחלות חניכיים קשות עד כדי אובדן שיניים.

שינויים הורמונליים, במיוחד אצל נשים, יכולים להשפיע על מצב חניכיים ולתרום להתפתחות כיסי חניכיים. במהלך גיל ההתבגרות, בזמן ההיריון או בגיל המעבר, שינויים הורמונליים יכולים להפוך את החניכיים לרגישות יותר ומועדות לדלקת.

רמות גבוהות של הורמוני פרוגסטרון ואסטרוגן עלולות לגרום לרגישות יתר כלפי חיידקים. רגישות זו עלולה להוביל לנפיחות בחניכיים ונטייה להיווצרות כיסים. חשוב לנשים, בזמן של שינויים הורמונליים, לשים לב היטב לשינויים בחניכיים, כמו גם להרגלי ניקיון הפה. רצוי להקפיד מאוד על צחצוח השיניים והגעה לביקורת אצל רופא השיניים.

תרופות מסוימות יכולות להשפיע לרעה על החניכיים, לרבות התפתחות כיסי חניכיים. למשל תרופות הגורמות ליובש בפה, כגון תרופות נוגדות דיכאון, אנטי היסטמינים ועוד, עלולות להפחית את כמות הרוק. לרוק תפקיד בנטרול חומציות בפה ובשטיפת חלקיקי מזון וחיידקים. כאשר ייצור הרוק פוחת, הסיכון לעששת ולדלקות חניכיים עולה. בנוסף, תרופות מסוימות עלולות לגרום לשינויים בצורת החניכיים, מה שמקל על הצטברות פלאק וחיידקים ומוביל להיווצרות כיסים.

אבחון חומרת עומק הכיסים בחניכיים

אבחון מקיף של עומק כיסי החניכיים הוא בעל חשיבות רבה, שכן כך ניתן להיטיב להחליט על תוכנית הטיפול המתאימה. רופאי שיניים משתמשים במכשיר ייעודי לבדיקת חניכיים כדי למדוד את עומק הכיסים.

זהו הליך בדיקה שאיננו כואב, במהלכו הרופא מכניס את המכשיר בעדינות בין השן לבין החניכיים כדי לזהות את עומק הכיס במילימטרים. עומק כיס שהוא עמוק מ-3 מ"מ נחשב בעייתי ועשוי להצריך טיפול בהקדם.

שלבי הטיפול בכיסי חניכיים

הטיפול בכיסי חניכיים תלוי בחומרת המצב:

  • ניקוי עמוק של אבנית והקצעת שורשים זהו טיפול שכולל הסרת פלאק ואבנית מעל ומתחת לקו החניכיים. בטיפול הרופא גם מבצע את החלקת שורשי השיניים כדי לאפשר החלמה מחודשת של קו החניכיים.
  • אנטיביוטיקה – במקרים מסוימים, אנטיביוטיקה עשויה להועיל, יש בה כדי להשלים את הטיפול וכדי לחסל חיידקים מזיקים ולסייע בתהליך הריפוי.
  • ניתוח – במקרים שהוזנחו או לא טופלו בזמן, עשוי להיות צורך בהליך כירורגי. למשל ניתוח דש החניכיים או השתלת עצם, במטרה להפחית את עומק הכיס ולחדש את תמיכת העצם בחניכיים.

החלמה לאחר הטיפול

לאחר טיפול בכיס חניכיים, המטופלים צפויים לחוש לאי נוחות ורגישות מסוימת במשך מספר ימים. תרופות נגד כאבים לצד ניקוי הפה בעדינות יכולים לעזור להפחתת התסמינים. מעקב במרפאת השיניים נדרש בזמן ההחלמה, כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר ולתת מענה לפי הצורך.

כיסי חניכיים ד״ר מאיר ממרייב - תמונה ראשית

איך להימנע מכיסי חניכיים?

מניעת כיסי חניכיים עוזרת רבות לשמירה על בריאות פה ולמניעת התוצאות הלא נעימות של מחלות חניכיים. אימוץ הרגלים של ניקיון הפה בקביעות יהיה התחלה טובה. הדרכים הבאות יעזור לכם להפחית במידה ניכרת את הסיכוי להתפתחות כיסי חניכיים:

מה עלול לקרות אם לא מטפלים בזמן בכיסי החניכיים?

התעלמות מכיסי החניכיים עלולה להוביל לבעיות בבריאות הפה. ככל שהכיסים מעמיקים, הזיהום יכול להתפשט לעצם שמתחתיה, לגרום לאובדן עצם ולהתרופפות השיניים. במקרים חמורים כיסי חניכיים לא מטופלים עלולים לגרום לאובדן שיניים ולבעיות בריאותיות קשות, שכן החיידקים בכיסים יכולים להיכנס למחזור הדם ולהשפיע על גופכם ועל בריאותכם הכללית.

אם לא מטפלים בזמן בכיסי החניכיים ד״ר מאיר ממרייב - תמונה ראשית

כך תבחרו במרפאת שיניים המטפלת היטב בכיסי חניכיים

בעת בחירת מרפאת שיניים לטיפול בכיסי חניכיים, הביאו בחשבון את כל אלה:

  • הניסיון של רופא השיניים, בדגש על טיפולי חניכיים
  • שיטות הטיפול והגישה האישית במרפאה
  • חוות דעת והמלצות של מטופלים אודות רופא השיניים והמרפאה כולה

_יתרונות מרכזיים בבחירת מרפאת השיניים של דר ממרייב - דר מאיר ממרייב אינפוגרפיקה

אנו מתכבדים להזמין אתכם למרפאת השיניים שלנו. ד"ר ממרייב והצוות שסביבו מנוסים מאוד בטיפול בכיסי חניכיים ובנסיגת חניכיים. עם שנים של ניסיון ומחויבות לטיפול מיטבי, אנו מספקים מענה מקצועי, מלווים אתכם עם יחס צמוד, הסבר מקיף וחותרים לקחת אתכם לחיים טובים יותר, של בריאות פה אופטימלית וחיוך יפה.

המלצות של מטופלים שעברו טיפול במרפאת השיניים של ד"ר ממרייב >>

הקודם
הבא
תוכן עניינים
ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב

ד"ר מאיר ממרייב הינו בעל תואר דוקטור לרפואת שיניים (DMD) והינו גם המנהל הרפואי של חברת השתלים הדנטליים קורטקס Cortex.
לד"ר מאיר ממרייב יש למעלה מ-25 שנות ניסיון והוא מנהל את המרכז לרפואת שיניים אסתטית ושיקומית בקניו עזריאלי - אור יהודה.
מזה שנים, ד"ר מאיר ממרייב עוסק רבות בתחומי האסתטיקה הדנטלית, לרבות שיקום פה. יש לו ניסיון רב בביצוע של שיקומים מורכבים, והוא מוסמך לבצע טיפולי שיניים בהרדמה כללית.
בכדי להתעדכן בכל החידושים בעולם רפואת השיניים בכלל, והשתלות השיניים בפרט, ד”ר ממרייב מקפיד לעבור השתלמויות מקצועיות בחו”ל.

מידע מקצועי נוסף

חרדה דנטלית תמונה ראשית דר מאיר ממרייב

חרדה דנטלית

מהי חרדה דנטלית? חרדה דנטלית מתייחסת לפחד, עצבנות או תחושת מתח חזקה, שמטופלים עלולים לחוש ביחס לביקור צפוי או אפילו רק אפשרי, אצל רופא השיניים.

מידע נוסף »
השתלת שיניים אחוריות ד״ר מאיר ממרייב - תמונה ראשית

השתלת שיניים אחוריות

הסיבה המרכזית להשתלת שיניים אחוריות השתלת שיניים אחוריות נעשית נחוצה יותר, ככל שאורך החיים מתארך. ככל שאנשים מזדקנים, הם נוטים יותר לסבול מאובדן שיניים, במיוחד

מידע נוסף »

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​