שתלים זיגומטיים

שתלים זיגומטיים ד״ר מאיר ממרייב - תמונה ראשית

מהם שתלים זיגומטיים?

שתלים זיגומטיים הם סוג מיוחד של שתלים, שנועדו לספק בסיס יציב להשתלת שיניים במטופלים עם אובדן עצם חמור בלסת העליונה. בניגוד להשתלת שיניים מהסוג הרגיל, המסתמכת על עצם הלסת לתמיכה ולעיגון, שתלים זיגומטיים מעוגנים בעצם הזיגומטית שהיא למעשה עצם הלחי. שיטה זו מאפשרת למטופלים שבעבר לא היו מתאימים להשתלת שיניים עקב נפח עצם לא מספק, ליהנות מפתרון מצוין – שתלים יציבים במקום השיניים החסרות.

השתלת השתל הזיגומטי מתבססת על שתלים ארוכים יותר מהרגיל ומשתמשים לשם כך בעצם הלחי הצפופה והחסונה מטבעה. על ידי ניצול נקודת עיגון חלופית במקום בעצם הלסת, אין צורך לעבור פרוצדורה של השתלת עצם, מה שהופך את תהליך הטיפול ליעיל ומהיר יותר.

שתלים זיגומטיים מיוצרים מטיטניום תואם ביולוגית. הם מתוכננים להשתלב עם רקמת העצם שמסביב, וליצור בסיס חזק ויציב לשיניים המושתלות (ליתר דיוק, לכותרת השן החלופית).

באנר אודות ד"ר מאיר ממרייב

לאילו סוגי מטופלים יתאימו שתלים זיגומטיים?

שתלים זיגומטיים מציעים פתרון בר קיימא לקבוצות מטופלים שונות, כולל כאלה שבעבר לא יכלו לעבור השתלת שינים קונבנציונלית.

שתלים זיגומטיים מועילים במיוחד למטופלים שחוו ספיגת עצם משמעותית עקב חוסר שיניים שלא טופל לאורך זמן, כמו גם בעקבות מחלת חניכיים קשה או גורמים אחרים. היכולת לעגן את השתלים בעצם זו, חוסכת את הצורך בהשתלת עצם לסת בכמות משמעותית, מה שהופך את הטיפול לנוח בהרבה.

חלק מהמטופלים ניסו לעבור השתלת עצם לקראת השתלה של שיניים, אך חוו תוצאות לא אופטימליות. שתלים זיגומטיים מספקים מסלול חלופי להשגת בסיס יציב לשיניים המושתלות מבלי להסתמך על תוספת עצם מושתלת.

טיפול השתלת שיניים קונבנציונלי כרוך ביותר שלבים ובתקופות ריפוי והחלמה ארוכות, במיוחד כאשר נדרשת השתלת עצם. שתלים זיגומטיים יכולים לקצר משמעותית את זמן הטיפול, שכן הם חוסכים כאמור את הצורך בשלב השתלת העצם והריפוי הנדרש לאחר מכן. ניתן אף לשקול טיפול מסוג העמסה מיידית.

מצבים רפואיים מסוימים או מחלות שדורשות תרופות כרוניות רבות השפעה, עלולים לפגוע בתהליך הריפוי ובהצלחת השתלת העצם. שתלים זיגומטיים מציעים פתרון העוקף את הצורך בהשתלה, מה שהופך אותו לאופציה מתאימה למטופלים עם עבר בריאותי.

שתלים זיגומטיים ד״ר מאיר ממרייב - תמונה ראשית

היתרונות הטמונים בשתלים זיגומטיים

שתלים מסוג זה מביאים עימם מספר יתרונות ביחס להשתלת שיניים רגילה:

האם קיימים חסרונות בהשתלה זו?

לצד היתרונות של שתלים אלה, נזכיר בקצרה גם חסרונות אפשריים, שעשויים להשפיע על תוצאות הטיפול. ביצוע השתלה עם שתלים זיגומטיים דורש מיומנות ומומחיות כירורגית מתקדמת, שכן ההשתלה נעשית בסמוך לסינוסים ולעצבים, כלומר לחלקים עדינים בתוך הפה.

כמו בכל התערבות כירורגית, קיים סיכון לסיבוכי זיהום, וכן סיכוי לפגיעה בסינוסיטיס או כישלון ההשתלה. יש לציין כי כל אלה נדירים כאשר הטיפול ניתן על ידי רופא שיניים עתיר ניסון.

דוקטור מאיר ממרייב במהלך טיפול של שיקום פה ביום אחד

האם ההשתלה מתבצעת תחת הרדמה מלאה או מקומית?

השתלה מסוג זה ניתן לבצע בהרדמה כללית, כדי להבטיח מקסימום נוחות למטופלים ותנאי עבודה נוחים לרופא השיניים. אופיו המורכב של הטיפול והצורך בדייקנות רבה בהצבת השתל מחייבים סביבה מבוקרת וללא תנועות של המטופלים בזמן הטיפול.

במקרים מסוימים ניתן להשתמש בטשטוש בשילוב עם הרדמה מקומית. בחירת שיטת ההרדמה תיקבע על ידי הרופא, בשיתוף המטופל. מביאים בחשבון היבטים של מצב רפואי, האם ישנה חרדה בקרב המטופלים, אופי ההשתלה במקרה המדובר ועוד.

למידע נוסף אודות השתלת שיניים ללא כאבים >>

תמונת הדגמה של איך מתבצעת הרדמה בשביל טיפול שיניים מבלי להרגיש דבר

תהליך ההשתלה שלב אחר שלב

בהשתלה ניתן לראות כמה שלבים מרכזיים, התורמים יחדיו להצלחת הטיפול.

תכנון טרום ההשתלה – הדמיה של אזור המטופל בסריקות CT, מבוצעת כדי לזהות במדויק את האנטומיה של האזור המטופל. כך ניתן לבחור את מיקומי השתלה האופטימליים וליצור תוכנית ניתוחית מותאמת.
הרדמה – המטופל או המטופלת מקבלים את ההרדמה שנבחרה, כך שהטיפול יעבור ללא כאב.
ביצוע החתך באזור ההשתלה – הרופא מבצע חתך קטן ברקמת החניכיים כדי לגשת לעצם שמתחתיה. לאחר מכן מבצעים קידוח מדויק במקום שבו יוצב בעוד זמן קצר השתל.
הכנסת השתלים – השתלים הזיגומטיים, שהם ארוכים יותר מהשתלים הרגילים, מוחדרים במדויק דרך הסינוס המקסילרי ומעוגנים בעצם הזיגומטית.
כותרת שן זמנית – לשתל ניתן לחבר בשלב הזה כותרת שן זמנית.
סגירה של החתך ותפירה – החתכים נסגרים בתפרים, והמטופל מקבל הוראות מרופא השיניים, מה מותר ומה אסור בזמן ההחלמה.

קראו על הליך השתלת שתלים ביום אחד בלבד >>

תהליך ההשתלה שלב אחר שלב דר מאיר ממרייב

סיבוכים וגורמי סיכון עקב השתלת שתלים זיגומטיים

כמו בכל הליך כירורגי, ישנם סיכונים וסיבוכים אפשריים. מדובר למשל בזיהום באזור הניתוח, כישלון או התרופפות השתל, נזק לשיניים סמוכות או למבנים אנטומיים קרובים, סיבוכים בסינוסים, כגון סינוסיטיס, נזק עצבי או שינוי תחושה באזור הטיפול.

חשוב מאוד כי המטופלים יבינו היטב את הוראות הטיפול ויגיעו לפגישות המעקב על מנת להקטין את הסיבוכים ולשפר את הצלחת הטיפול.

ההבדלים בין שתלים זיגומטים לשתלים רגילים

שתלים זיגומטיים נבדלים משתלים דנטליים מהסוג הרגיל במספר היבטים מרכזיים:

שתלים רגיליםשתלים זיגומטיים
מאופיינים במבנה קצר יותר (6-16 מ"מ)מאופיינים במבנה מוארך יותר (30-55 מ"מ)
שתלים מעוגנים לעצם הלסתהשתלים מעוגנים אל עצם הלחי
עשוי להיות צורך בהשלת עצם מוקדמת, כאשר נפח העצם אינו מספיקבדרך כלל בהשתלה מסוג זה אין צורך בהשתלת עצם
משך הטיפול ארוך יותר, במיוחד כאשר נדרשת השתלת עצםמשך הטיפול קצר יותר, עם אפשרות טיפול בשיטת העמסה מידית
שיטת השתלה נפוצה, נחשבת לפחות מורכבת לביצועשיטת השתלה יותר מורכבת, דורשת מקצועיות רבה מאוד מצד רופא השיניים

בחירת רופא שיניים, במיוחד להשתלות

כאשר שוקלים לעבור טיפול בשתלים זיגומטיים (או כל סוג של טיפול השתלת שיניים), חשוב לבחור רופא שיניים בעל ניסיון רב בהשתלות. לא לכל רופאי השיניים יש את ההכשרה וההבנה המקיפים לביצוע טיפולי השתלה מורכבים כמו במקרה של שתלים זיגומטיים. כמטופלים, רצוי ומומלץ לחפש רופא מיומן שיש לו ניסיון מוכח, לצד גישה טיפולית אחראית, רגישה ונעימה.

ד"ר ממרייב, עם ניסיונו הרב ומומחיותו בהשתלות שיניים – בחירה טבעית עבור מטופלים המבקשים לעבור טיפולי השתלה בתוצאות טובות במיוחד. לרשותכם צוות נעים הליכות ומקצועי, מסירות להשגת תוצאות אופטימליות ומחויבות לאיכות מקצועית חסרת פשרות.

_יתרונות מרכזיים בבחירת מרפאת השיניים של דר ממרייב - דר מאיר ממרייב אינפוגרפיקה

המלצות של מטופלים שעברו טיפול במרפאת השיניים של ד"ר ממרייב >>

הקודם
הבא
תוכן עניינים
ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב

ד"ר מאיר ממרייב הינו בעל תואר דוקטור לרפואת שיניים (DMD) והינו גם המנהל הרפואי של חברת השתלים הדנטליים קורטקס Cortex.
לד"ר מאיר ממרייב יש למעלה מ-25 שנות ניסיון והוא מנהל את המרכז לרפואת שיניים אסתטית ושיקומית בקניו עזריאלי - אור יהודה.
מזה שנים, ד"ר מאיר ממרייב עוסק רבות בתחומי האסתטיקה הדנטלית, לרבות שיקום פה. יש לו ניסיון רב בביצוע של שיקומים מורכבים, והוא מוסמך לבצע טיפולי שיניים בהרדמה כללית.

מידע מקצועי נוסף

חרדה דנטלית תמונה ראשית דר מאיר ממרייב

חרדה דנטלית

מהי חרדה דנטלית? חרדה דנטלית מתייחסת לפחד, עצבנות או תחושת מתח חזקה, שמטופלים עלולים לחוש ביחס לביקור צפוי או אפילו רק אפשרי, אצל רופא השיניים.

מידע נוסף »

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​