ד"ר מאיר ממרייב – מומחה לטיפולי שיניים
ד"ר מאיר ממרייב הוא דוקטור לרפואת שיניים משנת 1992, שסיים את לימודיו בהצטיינות, שמקפיד להתעדכן בכל החידושים בעולם רפואת השיניים והשתלות שיניים בפרט. בזכות הידע והניסיון הרב שצבר, הוא אחראי על הדרכת רופאים בכל העולם, משתף פעולה עם חברה מובילה בתחום ייצור שתלים איכותיים. חבר באיגוד הישראלי לשיקום הפה, וחבר באיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסאואינטגרציה.
ד"ר ממרייב עזר לאינספור מטופלים לשחזר את חיוכיהם ולשפר את בריאות הפה הכללית שלהם. מעבר למומחיות ולמחויבות שלו למצוינות, הוא ידוע בגישתו העדינה וביכולתו להרגיע את המטופלים, גם במקרים המורכבים ביותר.
איך לבחור מומחה להשתלות שיניים?
פשוט מאוד: רק צריך לנצל את הטיפים הללו.
- לחפש רופא שיניים שמתמקצע בתחום – השתלת שיניים דורשת התמקצעות וידע ספציפי בגלל עדינות ומורכבות הטיפולים. ישנן התפתחויות טכנולוגיות מהירות בכל הנוגע להליכי השתלות, לעיצובים ולחומרים שונים, וצריך לוודא שלרופא השיניים שבוחרים יש השכלה מתמשכת, ושהוא מעודכן במגמות ובטכניקות העדכניות ביותר בתת-תחום ספציפי זה של רפואת שיניים.
- לבדוק מהו הניסיון של רופא השיניים בהשתלות שיניים – חשוב שיהיה לו ניסיון מוכח ומגוון בהשתלות שיניים.
- לוודא שיש עליו חוות דעת טובות וביקורות חיוביות – מומלץ לבדוק או לקבל חוות דעת על השתלות שיניים שהרופא ביצע למטופלים אחרים – זה בני משפחה, אנשים שסומכים על דעתם, מדיה, חברתית ועוד.
- להתרשם האם התקשורת איתו היא נגישה וידידותית – תהליך ביצוע השתלת שיניים כרוך בניתוח, וגם בלא מעט מעקבים ובדיקות תוך כדי החלמה. מומלץ לבחור ברופא שהוא ידידותי, נגיש ומוכן לענות על כל שאלה בצורה שקופה וסבלנית.
- לוודא שיש אפשרות לתשלומים גמישים – השתלות שיניים הם תהליך לא זול, וחשוב לוודא שיש דרך נוחה וגמישה לשלם על זה. זה יאפשר לפצל את העלות הגבוהה של שתלים לתשלומים חודשיים, מה שעשוי להקל על התקציב שלכם.
האם כל רופא שיניים מוסמך לבצע השתלות דנטליות?
ניתוח השתלות הוא הליך פולשני שאמור להתבצע רק על ידי רופא שיניים בעל ניסיון בהליכים כאלה. למרות שהשתלות שיניים אינן תחום התמחות ספציפי וכל רופא שיניים יכול לבצע אותן, למעשה לא לכולם יש את ההכשרה והניסיון המתאימים. ביצוע הליך כזה דורש ציוד וידע ספציפיים.
שיטות נפוצות להשתלות שיניים
- שתלים אנדוסטליים – הסוג הנפוץ ביותר של השתלת שיניים. הם מתאימים לרוב המטופלים, אבל הם דורשים עצם לסת טובה ובריאה כדי שהבורג – תחליף השורש – יתמזג אליו. מציבים אותם בלסת והשיניים המלאכותיות מותקנות עליהם.
- שתלים חובקים (סב-פריאוסטליים) – הם האלטרנטיבה העיקרית לשתלים אנדוסטאליים. במקום להיות מקובעים לעצם הלסת, הם מונחים על גבי העצם, אך עדיין מתחת לחניכיים. השתל מונח כמעין אוכף על פני העצם (להבדיל מהחדרתו לתוך העצם, כמו בשתל אנדוסטלי), ומתחת לחניכיים, עם "פינים" בולטים מחוץ לגבולות החניכיים שעליהם מותקן מבנה-העל המשלים את השיניים החסרות.
- שתלים זיגומטיים – סוג פחות נפוץ של השתלת שיניים. זהו ההליך המסובך ביותר, ויש לעשותו רק אם אין מספיק עצם לסת. השתל ממוקם בעצם הלחי של המטופל ולא בעצם הלסת.
למידע נוסף על השתלת שיניים ממוחשבת
בסרטון ד"ר מאיר ממרייב מסביר בטלוויזיה על השתלת שיניים ממוחשבת:
בסרטון: השתלת שיניים ממוחשבת – יתרונות ושירות במרפאת ד"ר מאיר ממרייב
באילו מקרים נצטרך מומחה להשתלות שיניים
- במקרים של שן חסרה או שיניים חסרות נצטרך טיפול השלמת שיניים
- כשיש תותבות רפויות או חלקים רופפים..
- כשיש גשר רופף.
סיבוכים אפשריים במידה ולא בוחרים מומחה מנוסה
השתלת שיניים על ידי מי שאינו מומחה גוררת סיכונים:
- דחיית השתל: בדיוק כמו בכל השתלה, מערכת החיסון של הגוף יכולה לדחות שן מושתלת, מה שעלול להוביל לכישלון ההשתלה.
- זיהום: סיכון כמו בכל הליך כירורגי. זיהום יכול להתרחש באזור השתלת השן, מה שעלול לגרום לנפיחות, כאב, ואובדן פוטנציאלי של השן.
- חוסר התאמה: שיניים מושתלות עלולות לזוז או להשתנות עקב היעדר רקמת עצם ורקמת חניכיים תומכת. דבר שיצור חוסר התאמה בין השתל ללסת, ולגרום לבעיות בנשיכה, דיבור ונוחות כללית.
- נזק עצבי: נזק עצבי יכול להתרחש במהלך הליך ההשתלה, ולגרום לחוסר תחושה או עקצוץ באזור הפגוע.
- חוסר הצלחה בהטמעה: ייתכן שהשן המושתלת לא תתמזג כראוי עם העצם שמסביב, ולהוביל להתרופפות או אפילו לאובדן של השן.
>> הרמות סינוס
חשוב לציין שניתן למזער את הסיכון לסיבוכים על ידי בחירה ברופא שהוא מומחה להשתלות שיניים. מומחה שיניים, מנוסה יוכל להעריך כראוי את בריאות הפה, ההיסטוריה הרפואית של המטופל ואת והתאמתו להשתלת שיניים, סוג השתלים המתאימים והתאמת התהליך.